Copyright TKS-RO,2017
In Karate Shotokan, katas-urile se clasifica in trei categorii, in functie de nivelul lor de dificultate, fiecare kata avand un nume care ii da un sensul sau se refera la originea sa.
Ati invatat cele 5 Heian  si 3 Tekki cu instructorul; acum va vine responsabilitatea de a invata si alte kata shotokan, continuand in acest fel linia de progres pe care ati abordat-o, dovedind ca sunteti  foarte activi in aceasta directie.
Filmele pe care le puteti vedea aici, sunt un real ajutor in ceea ce priveste studiul katas-urilor. Pentru a completa totul, atunci cand aveti probleme, solicitati ajutorul instructorului sau colegilor avansati care va vor explica ceea ce nu stiti sau nu intelegeti.
O idee pentru documentarea in ce priveste studiul kata este ce a referitoare la achizitionare a unei lucrari care sa contina studiul acestora, de exemplu M.Nakayama," Karate Kata Shotokan" ,"Best Karate"sau, ultima aparitie care se potriveste ideii de karate modern,"THE TEXTBOOK OF MODERN KARATE",publicata de Maestrul Teruyuki Okazaki,10 dan.

Heian Shodan
Heian Nidan
Heian Sandan
Heian Yondan
Heian Godan
Tekki Shodan
Tekki Nidan
Tekki Sandan
Bassai Sho
Bassai Dai
Kanku Sho
Kanku Dai
Jion
Jitte
Ji'in
Enpi
Nijushiho
Gojushiho Sho
Gojushiho Dai
Gankaku
Wankan
Chinte
Hangetsu
Sochin
Unsu
Meikyo
Seienchin
Descriere kata