Am inceput practica artelor martiale cu Judo in anul 1969, la Fagaras, dupa care, in 1975 m-am simtit atras de karate Shotokan pe atunci-desi era interzis, sustinut cu antrenamente de maestrii Dan Stuparu si Adrian Popescu Sacele.
Am continuat practica pana in prezent, avand frumoase si fructuoase colaborari cu instructori practicanti si promotori ai karate in Romania, printre care mai adaug pe Fidele Ngounandjika, pe atunci practicant de Viet-vo-dao si Karate Shotokan, Maestrul Florentin Marinescu. Sunt nume ale celor care au promovat studiul karate-ului in Romania in conditiile in care acestea erau interzise.
Dupa 1990, dupa infiintarea FRAM, am avut o deosebita colaborare cu maestrii europeni si japonezi ai artelor martiale, cum ar fi Maestrii: Guy Sauvin-Franta, Gery Breeze-Anglia, Hitoshi Kasuya-Japonia,WSKF, Taiji Kase-Shotokan Ryu Kase Ha, Keigo Abe-JSKA, John Mullin-WTKO, SUA, Shibuya Sensei- Japonia, Raffi Liven-Shoshin-Do, James Field-ISKF, Teruyuki Okazaki-ISKF.Yutaka Yaguchi-ISKF
Practica ce m-a atras in aceasta perioada a fost in Shotokan, in practica si teorie, deosebit de instructiva si eficienta, atat in Dojo, ca pregatire individuala, cat si in afara acesteia.
Normele de practica au influientat evolutia in karate in lungul timpului.
Norme de conduita morala

-Curaj: Forta morala pentru a depasi incercarile,pericolele,bucuriile si riscurile;

-Prietenie:Un sentiment uman care trebuie sa uneasca in fata greutatilor

-Sinceritate:Calitatea unei persoane care in comunicare cu semenii sai nu devedeste ,ascunzandu-si sentimentele si trairile;

-Onoare:Calitatea de a-si respecta angajamentele luate;

-Modestie:Calitatea unei persoane moderate in aprecieri despre ea insasi;

-Respect:Manierea de a trata pe cei din jur si deferitele situatii aparute, cu echilibru si corectitudine;

-Autocontrol:Capacitatea de a se mentine calm si lucid, atunci cand apare o situatie de criza;

-Politete:Ansamblul de reguli de a sti/a trai in societate,cu amabilitate si prietenie;

-Umilinta:Atitudine prin o persoana nu se pune mai presus de cei din jur.

Respectarea acestor norme, antrenamentul perseverent si serios sunt  optiunile pentru  a  deveni un practicant serios si de incredere.